05 Mac 2017

Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online


Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online. Jika dahulu, kerajaan telah memberikan keistimewaan kepada pelajar- pelajar IPTA dan IPTS dengan memberikan baucer buku satu Malaysia..

Sekarang berlaku sedikit perubahan untuk keistimewaan pelajar-pelajar tersebut..

Kerajaan memperkenalkan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M Debit) menggantikan baucer buku 1 Malaysia. Pelajar tidak akan menerima lagi baucer-baucer diskaun yang boleh ditukarkan di kedai-kedai buku. Anda boleh memohon Kad Debit tersebut bermula 16 Februari 2017..

Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online
 

Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online

Melalui blogpost ini kami akan kongsikan secara ringkas Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online. Senangkan secara online, tak payah pergi dan isi borang di mana-mana pejabat yang terlibat..

Pertama
Kena daftar duluDaftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017.
Isi maklumat selengkapnya, jangan kelentong, ya. Nanti menyesal pulak tak dapat kad debit ini. Borang online seperti dibawah..   
Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online

Kedua

Ikut step by step yang diberikan dalam borong online tersebut sehingga anda selesai berdaftar. Contoh seperti foto diawah ini..

Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online

Ketiga

Selepas berjaya mendaftar, pihak bank akan memaklumkan melalui email berkenaan pengambilan kad debit tersebut. Anda pastikan dokumen berkenaan di bawak semasa pengambilan kad debit tersebut semasa membuat pilihan cawangan bank..

Bagaimana Kalau Tiada Akaun Bank Rakyak

Pelajar-pelajar jangan risau jika tiada akaun bank rakyat, anda jugak boleh memohon tanpa adanya akaun tersebut. Janji ikut arahan yang diberikan oleh pihak tersebut..

Anda layak, terus buat pemohonan..

Menurut Bank Rakyat, kalau tiada akaun bank rakyat pun, tidak mengapa. Tidak perlu buka akaun baru. Hanya bayaran rm 5 untuk KADS1M ni sahaja dikenakan. Tujuan kad KADS1M ini diwujudkan untuk mengelakkan segelintir pengguna salah guna BB1M.

Maklumat lanjut boleh melawati web irakyat.com.my..

Semoga bermanfaat..

Terima kasih membaca artikel Cara Daftar Kad Debit Pelajar Baucar Buku 2017 Online..

0 comments

Catat Ulasan